PERSONAL . NEWS

flaw

Hai Welcome Here


" I dare myself to be rare. I put my fav to hello kitty "

life

follow


click to know

We can chatting here

  • link blog sahaja dibenarkan
  • exchange link? inform di sini




  • Wanita dan Kecantikan & Tips}
    Thursday | 01:16 | 2Comment

    Assalamualaikum,

    semua perempuan, anak dara, wanita nak kan kecantikan tu. Tapi bila dah obses sangat dengan kecantikan semua jadi tak betul. Sampai muka boleh rosak. contohnya, try produk 100% putih sekelip mata perghhh. Makcik-2 kok ye pun nak cantik cepat jangan la lurus benor. baru pakai sekali dah complain kenapa tak berhasil. Nama produk tu nak komersial je kot. lepastu bila dah tak berhasil terus tuko produk. selalunya yang mahal memang berkesan dan berkualiti. Tapi zaman sekarang ni ada yang murah tapi bukan ori. Makcik-2 nak lawa ni beli je asalkan nama sama. bila muka dah rosak complain dekat syarikat tu. Padahal hengko yang kedekut beli ciplak punya. Nak cantik usaha la. kalau nak sangat produk mahal tu. kumpul duit.

    tapi, zaman sekarang ni nak cantik dalam masa kalau 1 saat je. Bila dah banyak duit mula lah cucuk sana cucuk sini. haduih nak comel macam awek korea pun jangan la ubah ciptaan Allah. kan Haram. ini ada yang sanggup pergi korea nak tukar muka. tak paham la. nanti kalau kau kawin dapat anak muka macam before kau cucuk jugak. bukan nak cakap hodoh tetap hodoh. tapi nak cakap bersyukur lah dengan ciptaan Allah. semua ciptaan Allah kan lawa-2 belaka.

    sini aku bagi tips nak jaga muka, even muka aku pun tak terjaga. ye la aku ni pergi sekolah belajar, balik sekolah belajar. tak da masa nak kawin lagi. tak payah cantik-2. tapi apa-pun muka kena jaga la.

    firstly. lepas bangun je dari tidur korang minum segelas air, lepastu korang cuci muka korang dengan pencuci muka, bukan dengan air ((jangan lupa mandi pulak)). lepastu, kalau muka basah, lap dengan tuala yang bersih. tapi please la asingkan tuala lap air dekat muka dengan tuala lap peluh dekat muka. Seterusnya, before tidur korang kena cuci muka jugak. lepas cuci muka, sapa yang nak pakai produk kecantikan ke hapa pakai la.lastly sekali ulang lah benda yang sama. kalau korang ni aktif waktu pagi hingga petang, korang jangan lupa pakai sun block. pelajar-2 sekolah disyorkan pakai. 

    okay itu je. kalau korang still rasa muka korang tak lawa, pakai je la topeng barbie ke hello kitty ke. balut dengan plastik pun okay jugak.

    Sebenarnya tidak ada wanita yang tidak cantik di dunia ni,
    hanya kecantikan setiap seorang itu yang berbeza :)
    bersyukur dengan apa yang kita ada

    Labels: , ,