PERSONAL . NEWS

flaw

Hai Welcome Here


" I dare myself to be rare. I put my fav to hello kitty "

life

follow


click to know

We can chatting here

  • link blog sahaja dibenarkan
  • exchange link? inform di sini




  • Types of blogger & Tips}
    Wednesday | 05:22 | 2Comment

    Assalamualaikum,

    Aku nak share untuk blogger khasnya dan pembaca amnya tentang  types of blogger . Jenis Blogger yang wujud dekat malaysia.
    Newbie
    Untuk yang baru nak berjinak dengan dunia blog akan dipanggil as NEWBIE. Kenapa dipanggil newbie? sebab dia first time log in ke blogger.com , sebab dia baru first time nak create blog dan sebab dia baru nak update first post. Nak kenal para newbies ni senang je. firstly tengok cara dia hias blog. Mesti ada lagu, hujan hujan turun, header tak sama saiz dengan body content, dan lain-2. Bab style post pulak. mesti ada macam ni. 


    "Assalamualaikum, sorry tak update semalam anon tertidur. btw nak cerita, tadi anon dengan kawan pergi mall. anon nak beli buku. lepastu masuk la kedai buku popular. tak lama macam tu anon jumpa buku anon nak. lepas beli buku anon pergi makan. sedap sangat bla bla bla bla"

    okay, kalau korang yang bukan newbie tu jangan la tergelak or apa. Support la dia secara diam. 
    aku sedar, aku pun pernah jadi newbie, korang pun pernah. sekarang pun aku still macam newbie . aku tak kisah tak jadi popular dalam dunia blog. bagi aku blogging is just a hobby.

    Suam-suam kuku
    Yang ni blogger yang dah masuk fasa kedua sebagai blogger. bila followers dah 'ramai' lah sangat terus ada dua hala tuju dekat sini. satu kejar nak populariti, dua lek lek je hobby kot. Tapi bila dah jadi blogger suam-suam kuku ni, automaticly para blogger ni akan bersemangat nak update. bila dah masuk fasa kedua ni mesti tergerak hati nak buat giveaway. nak up kan followers la uolls ni. Em aku mengaku, aku pun pernah buat giveaway. sapa pernah join, serious aku cakap, thanks million times. perghhhhh. time tu tak sangka ada nak join. cukup 100 kot yang join. hahahaha kepada yang nak sampai ke fasa ni aku say good luck je. 


    Popular
     Haaaa yang ni aku respect. ntah macam mana boleh jadi popular. mungkin diorang ni memang minat tahap em ntah la. tapi serious aku adore diorang. macam nabila medan, lyssa, cik epal , fatin diana dan lain lain. Apa aku tengok dalam blog diorang ni mesti ada banyak tutorial, giveaway, tips and so on lah. aku tak nak pun sampai ke sini. tapi aku harap aku boleh jadi blogger yang orang kenal blog aku. ((popular la tu)) hakhakhak.

    psst,, aku tak nak pun jadi blogger yang popular. tapi kalau arus masa membawa aku ke fasa tu, aku bersyukur sangat. tapi inshaAllah lambat lagi kot hahaha. to All blogger tahniah. teruskan ber-blogging :)

    Labels: , ,