PERSONAL . NEWS

flaw

Hai Welcome Here


" I dare myself to be rare. I put my fav to hello kitty "

life

follow


click to know

We can chatting here

  • link blog sahaja dibenarkan
  • exchange link? inform di sini




  • Tips untuk berjaya}
    Thursday | 05:59 | 0Comment

    Assalamualaikum,

    Selamat kembali ke sekolah pelajar-2. Yang tahun ni akan menghadapi peperiksaan besar contoh nya Upsr, Psra, pt3, spm dan lain-lain. dan aku adalah bakal pt3. Aku nak ucapkan Good Luck. Do the best and make your parents proud on you.

    Kalau nak result straight A mesti lah kena usha jawapan kawan usaha lebih sikit. Jangan tau nak tiru je. kalau usaha tu jangan la bila sebulan nak periksa baru study smart. Start sekolah ni terus struggle. push habis habisan. Nanti tak da la menyesal bila dah dapat result. Kalau korang malas nak usaha memang patut la dapat result teruk. tapi kalau dapat bagus tu tahniah rezeki kau. kalau yang dah usaha habis habisan tu result baik ada dalam tangan. tapi kena ingat semua Allah dah tentukan redha dengan apa yang korang dapat. yang penting bersyukur.

    Tips untuk berjaya.

    • yakin dengan diri kita, Kita boleh buat. jawab exam je.
    • kena ada saingan, kalau takda nanti korang akan selesa dengan markah korang ((bila-2 je boleh turun))
    • Lakukan perintah Allah. perkara paling senang, Solat! jangan sesekali tinggal
    • Lepas solat korang berdoa la ((jangan terus lipat sejadah))
    • kalau ada masa lapang korang gunakan untuk buat revision, jangan sibuk dengan dunia novel. 
    • kurangkan surf internet untuk bersosial. gunakan untuk cari bahan belajar.
    • jawab soalan-2 past year. ((mungkin ada yang sama)) lucky kot!
    • buat persediaan awal awal. jangan esok nak periksa baru nak ready.
    sebenarnya banyak lagi cara tapi ye la mungkin tak tertulis dekat sini. 

    sekali gagal bukan gagal selama-lamanya,
    teruskan usaha sehingga berjaya
    good luck :) 

    Labels: